середу, 18 жовтня 2017 р.

Освітні обрії нечуючих учнів «Джерела»

«Щоб душа добром і радістю цвіла,
до щасливого крокуєм джерела»
Немає сенсу переконувати молодь з ураженим слухом у тому, що навчатися за допомогою Інтернету цікаво, що спілкування і співпраця допоможуть скоротити відстань між учасниками діалогу та подолати будь-які бар’єри на шляху до самореалізації.
Завдяки послідовній роботі креативних педагогів Конограй І.В.,  Жука О.А., Шаповалової Н.Л., Жовтяк Г.К., старшокласники «Джерела» повністю готові до навчання і спілкування у віртуальному середовищі:
-       приймають участь в Інтернет-форумах;
-       знаходять нових друзів у чатах; знайомляться з історіями своїх однолітків - таких самих нечуючих молодих людей, які змогли знайти своє місце в житті, виразити себе в мистецтві , спорті, досягти  певного рівня на улюбленій роботі;
-       спілкуються завдяки власним сторінкам у соціальних мережах і, навіть, освідчуються в коханні.
Завдяки такому спілкуванню вихованці приходять до певних висновків: «Щоб мрії збувались, треба добре вчитись, багато працювати над собою».
У цьому навчальному році у школярів «Джерела» завдяки придбанню комплексу «Lego» з’явилася ще одна можливість на підґрунті технологій робототехніки спробувати свої власні сили у навчанні через Інтернет, а також навчитися працювати в команді, розвинути в собі лідерські навички.
Крім того, проект «Lego»  відкриває нові можливості для налагодження діалогу між громадою нечуючих та академічним середовищем стосовно професійної підготовки молоді з ураженою слуховою функцією.
Тож, крокуємо у безхмарне майбутнє, щоб підкорювати нові вершини сьогодення, яке допоможе особам з особливими потребами відчувати себе повноцінними громадянами України.

Немає коментарів:

Дописати коментар