пʼятницю, 27 вересня 2019 р.


Досвід інновацій проростає могутнім корінням у «Джерелі»


Динаміка освітнього простору  школи-інтернату «Джерело» допомагає створювати нове педагогічне бачення та здійснювати ефективні зміни в навчанні та вихованні дітей з особливими освітніми потребами. Задля популяризації таких змін повсякчас бажаними гостями в «Джерелі» є слухачі курсів кафедри менеджменту освіти та психології ЗОІППО під керівництвом старшого викладача Чемодурової Юлії Миколаївни.

За традицією, познайомити слухачів-екскурсантів не тільки з духом і правдою історії заснування школи-інтернату для глухонімих дітей, а й її сьогоденням були покликані справжні патріоти освітнього закладу -
педагоги Васильєва Т.С. і Пивовар М.О., які акцентували увагу не лише на історичних фактах, а й на професійних досягненнях  освітян «Джерела».
Зазвичай, групу слухачів супроводжувала психолог школи-інтернату Драєвська С.А, яка продемонструвала не тільки власні напрацювання, моніторингові дослідження дітей із психофізичними порушеннями, а й провела тренінгові заняття, дискусії тощо.


Відчути себе новатором, раціоналізатором, майстром своєї справи була можливість у педагогів: Супрун М.В., Флюр Ю.О., Дудченко Т.М., Коваленко Л.В., Хупавки Н.М, Пономар А.Є. під час уроків та занять, на які завітали гості. Присутніх у черговий раз здивували умови для творчих пошуків, випереджувальна прагматична функція освіти дітей з порушеннями розвитку в «Джерелі», що дозволяє будувати моделі майбутнього в спеціальній освіті.
Чому ж настільки актуальний освітній заклад «Джерело»? Це питання ми поставили перед педагогами, психологами, які відвідали школу-інтернат. І отримали таку відповідь: «Ваші освітяни наперед бачать, що вони будуть робити завтра, що вони будуть робити протягом навчального року й кількох навчальних років поспіль".
 І саме ці перспективи творчого розвитку всього колективу і кожного педагога зокрема, дають змогу розкрити таїни новаторсько-інноваційних лабораторій освітнього закладу, а кожного вчителя виводять на щасливу стежину творчості.


Тож, так тримати, «Джерело»!


Немає коментарів:

Дописати коментар