пʼятницю, 2 грудня 2016 р.

День милосердя, уваги та любові
у КЗ ЗСЗШІ «Джерело» ЗОР
 
     «Ми разом, щоб чути,
 розуміти і допомагати
                              один одному»
Пробуджувати у дитячих душах почуття людяності, теплоти і доброти – це щоденна праця педагогів школи-інтернату «Джерело». Щирість сердець, взаєморозуміння та одностайність людей, об’єднаних спільними турботами щоденного життя, доброзичливість та милосердя згуртували дорослих і дітей «Джерела» напередодні Дня інвалідів.
 Уроки-дискусії, написання творів-роздумів, сповнених підтримкою та любов’ю, позакласні заходи- акції доброї волі спонукали дітей з особливими потребами до добрих справ, а головне - дали змогу  відчувати себе повноцінно інтегрованими у суспільство, спроможними нести соціальні навантаження, опановувати морально-етичні норми людських взаємин.
Цілком природньо, що тема доброти та милосердя знайшла своє відображення у багатьох творчих роботах учнів 6-8 класів, написаних на сюжетній основі творів зарубіжної та вітчизняної класичної літератури, які стали фундаментом для формування світогляду школярів, поштовхом до творення добра.
Заклик до милосердя, добра, шанобливого відношення до людей пролунав на уроці зарубіжної літератури у 5 класі під час написання твору «Що треба робити, щоб світ став добрішим?» У процесі роботи пятикласники отримали уроки доброти та небайдужості до чужої долі.
У результаті проведення диспуту з теми «Що таке справжня та уявна людяність?» учні 9-12 класів засвоїли істину про те, що справжнє добро не потребує винагороди, воно безкорисливе, має властивості передаватися від однієї людини до іншої  та повертатися до того, хто першим його ініціював.
Уроки доброти та милосердя,проведені з нагоди Дня інвалідів, приємно вразили тим, що діти засвоїли таку просту і щиру правду життя:
-         небайдужість, увага та любов спроможні лікувати людські душі, давати сили у подоланні життєвих труднощів;
-         щире, відкрите серце, духовна щедрість – основа моралі кожної людини.
При цьому, дороговказом кожного школяра стало філософське судження: «Поглянь навколо, протягни руку допомоги тим, хто цього потребує і стань трішечки добрішим». Тож, нехай ці слова органічно входять у душу кожного із нас, закарбовуються у свідомості, стають нашою духовною складовою, життєдайним джерелом...




Рекомендовано до висвітлення на сайті ДОН


Немає коментарів:

Дописати коментар