середу, 7 грудня 2016 р.

ВИКЛИК  НОВОГО  ЧАСУ

(КЗ ЗСЗШІ «Джерело» ЗОР крокує в ногу з науковцями України)

Якщо ми будемо вчити сьогодні так, як ми  вчили вчора, ми вкрадемо в дітей завтра»
(Джон Дьюї)
З кожною оперативною нарадою педагоги Запорізької школи-інтернату «Джерело» перегортають цікаві  сторінки життя освітянської спільноти. Цього разу у центрі уваги вчителів була презентація про Перший з’їзд корекційних педагогів України з проблеми «Актуальні питання соціалізації дітей з особливими освітніми потребами», який відбувся 29 – 30 листопада 2016 року у місті Дніпрі.
Активним співучасником науково-педагогічного форуму була вчителька  школи-інтернату Конограй Ірина Володимирівна, педагог-новатор з прогресивними поглядами.
 На черговому зібранні вчителів навчального закладу вона зазначила, що метою з’їзду було обговорення актуальних проблем та стратегічних підходів щодо забезпечення права на освіту дітей з особливостями розвитку в процесі їх соціалізації, запровадження інклюзивного навчання.


















Педагоги «Джерела», звісно, підтримують зміни у суспільній свідомості, викликані появою нової освітньої парадигми – спрямованість навчання і виховання на загальний розвиток дитини з особливими потребами через інклюзивну форму навчання. Освітяни навчального закладу розуміють, що впровадження нововведень (як теоретичних, так і практичних) в систему спеціальної освіти передбачає оновлення методів, форм навчання, розробку нових педагогічних підходів, які  спрямовуються на реформування всіх компонентів освіти, що, в цілому, допоможе дітям з обмеженими можливостями відчувати себе повноцінними громадянами в соціально-цивілізаційному просторі.

Немає коментарів:

Дописати коментар