четвер, 28 квітня 2016 р.

Реалізація програми розвитку і функціонування української мови в школі-інтернаті

«Мова-то серце народу: гине мова-гине народ»

Всім відомо, що рівень розвитку рідної мови є джерелом духовного розвитку народу.
Берегти, примножувати рідну мову - це обов’язок кожної людини. На сучасному етапі стало актуальним питання підвищення престижності української мови. Захист і збереження рідної мови - спосіб національного відродження та самоствердження. Саме рідне слово має виколисувати  високу національну свідомість.
Педагоги школи-інтернату «Джерело» переконані, що майбутнє української мови сьогодні визначається саме вихованням мовної поведінки та культури школярів. Саме тому, на методичній оперативній нараді вчителі та старшокласники  навчального закладу обговорили тенденції розвитку сучасної української мови та опрацювали план заходів щодо реалізації «Програми розвитку і функціонування української мови на 2016-2020роки».
Пам’ятаймо, відроджуючи українську мову, ми збагачуємо національну скарбницю України - землі, з якою нас назавжди пов’язала доля.
А надбаннями у мовній царині будуть пророчі слова: «На кожному кроці й кожної хвилини охороняй честь своєї рідної мови, як свою власну, більше того - як честь своєї нації . Хто не береже честі своєї мови, той руйнує основи своєї нації».

Немає коментарів:

Дописати коментар