вівторок, 28 грудня 2021 р.

Передсвяткова методична рада у «Джерелі» працювала в синергії

 


         Без сумніву, сучасне суспільство відчуває потребу у креативних особистостях, здатних пропонувати нестандартне рішення проблем, створювати оригінальний творчий продукт. У зв`язку з цим одним із пріоритетних напрямків роботи науково-методичної ради, яка відбувалась 28 грудня у школі-інтернаті, стало артикулювання питань щодо творчої діяльності освітян та дітей з особливими освітніми потребами.

          Як відомо, наразі соціум спілкується «мовою проєктів», адже вони дають змогу ефективно формувати в учнів з психофізичними порушеннями ключові компетентності: інформаційно-комунікативну, загальнокультурну, здоров`язбережувальну, соціальну. Доповідачі О. Жук та Н. Шаповалова акцентували увагу на STEAM-просторі освітнього закладу, що створює підґрунтя для залучення до науково-дослідної та пошукової діяльності, а також мотивує до навчання та розвиває інтелектуальні, творчі здібності здобувачів освіти «Джерела».

         


         Використання різноманітних творчих проєктів як педагогами математики, так і вчителями-_філологами, дозволяє реалізовувати педагогіку співробітництва, працюючи в синергії вчителів та учнів. Керівник творчої групи «Обдарованість» Н. Сапальова відзначила, що креативні напрямки в роботі з обдарованою молоддю, одночасне поєднання індивідуальної та колективної діяльності дають можливість для самореалізації кожному учневі школи-інтернату. 

          Стратегічні пріоритети, організаційно-методичне забезпечення, форми інноваційного розвитку освітнього закладу сприяли участі освітян «Джерела» у Міжнародних виставках, конкурсах, проєктах. «Наразі настала нагальна потреба активізувати потужній творчий потенціал кожного педагога школи-інтернату для висвітлення проблем та перспектив інноваційного розвитку на Всеукраїнському та регіональному рівнях», - висловили свою думку О. Козакова, С. Перегуда.

          Отже, перехід до нових технологій, обробка потоків знань і створення на цій основі ідей дає змогу творчому колективу «Джерела» ефективно скеровувати інноваційно-креативні процеси в спеціальному освітньому просторі.




          Варто зазначити, що фахова атмосфера засідання методичної ради поєднувалась зі святковим настроєм, який гармонійно акумулювався не тільки в синергію, а й в приємні бесіди за філіжанкою кави.

Немає коментарів:

Дописати коментар