понеділок, 23 листопада 2020 р.

 

«Джерело» : погляд у майбутнє


Нові технології стрімко проникають в освітній процес нової української школи. Інтерактивне обладнання, електронний облік успішності, віртуальні подорожі вже стали не лише невід’ємною частиною уроків «Джерела», а й відкрили надзвичайні можливості  для всебічного розвитку та соціалізації учнів з особливими освітніми потребами.



Але «освітяни-футурологи» школи-інтернату  на цьому не зупиняються, вони розуміють, що вчитель, перш ніж навчити дітей,сам має отримати потрібні навички роботи та стати компетентним в інформаційному просторі. І саме завдяки таланту керманича «Джерела» Олександра Нішенка передбачити «завтра» , пошуку педагогами-новаторами цікавих освітніх рішень колектив школи-інтернату  віднайшов відповідь на запитання: «Як виховати майбутніх агентів змін?»


У рамках діяльності Світового банку за підтримки Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України АККОРДГРУП для вчителів «Джерела» був проведений  тренінг «Впровадження технологій надсучасних каналів комунікації».


На цьому практикумі освітяни опановували навички роботи  з новим поколінням пристроїв - тривимірними конструкціями,  3Д-моделюванням, а також навчались використовувати проєктні технології, відповідні контенти та різні операційні системи.Адже всі ці вміння необхідні педагогам задля формування стійких знань учнів у форматі сучасного дослідницько-експериментального арт-простору.


І, звичайно, одним із важливих компонентів навчального простору є STEAM-лабораторія, організація якої забезпечить якісний розвиток природничо-математичної освіти у школі-інтернаті. Обладнання STEAM-лабораторії надасть можливість здобувачам освіти приймати безпосередньо участь  у навчальних експериментах, соціокультурних проєктах, усвідомлювати роль математичних знань в особистому і суспільному житті.


Тож, сподіваємось, що до світу майбуття у найсучаснішому освітньому полі з педагогами-носіями і помножувачами «світла» - О. Нішенком, О. Жуком, І.Івановою, Ю. Флюр, Г.Жовтяк, С.Переясловою, О.Третяк, В. Кузьменком освітянський  загал «Джерела» прийде якнайшвидше.

Немає коментарів:

Дописати коментар