понеділок, 11 лютого 2019 р.


ФЕСТИВАЛЬ ІНТЕРАКТИВНИХ УРОКІВ У «ДЖЕРЕЛІ»


Щоб уникати помилок, треба набиратися досвіду; 
щоб набиратися досвіду, треба робити помилки.
(Лоуренс Дж.Пітер, канадський педагог)

         Протягом місяця у повітрі освітнього закладу вирували пристрасті, інноваційні ідеї, а вчителі «Джерела» з притаманною їм щедрістю та колоритністю клали на освітні терези  інноваційні уроки. Наразі можна перегорнути інтерференційні кадри освітянських здобутків та виокремити добірні зерна творчого життя кожного вчителя.
        
  Під час проведення фестивалю як досвідчені фахівці так і молода генерація педагогів демонстрували свої творчі здобутки. Квінтесенцією кожного уроку була реалізація завдань різноманітних освітніх технологій.
         Доступність, послідовність у всьому, візуалізація освітнього процесу як засобу формування знань, вмінь, навичок дітей з особливими освітніми потребами, а головне – застосування правил гуманності – прерогатива уроків досвідчених вчителів Данкевич Г.Б.
 та Рябченко Н.М.
         Компетентнісному підходу до вивчення математичних дисциплін та домінантній ролі особистісно-орієнтованого навчання віддає перевагу майстер своєї справи Бондаренко Л.М.
         Згуртована команда фізиків та ліриків у складі Перегуди С.В., Шаповалової Н.Л та Іванової І.Л. сутністю освітнього процесу вважають SMART-технології, які розкривають можливості учнів для формування ключових компетентностей, необхідних для уміння розв’язувати практичні та проблемні завдання.
         Вчитель трудового навчання 

Юдочкіна І.М. – професіонал з великої літери. Уроки вчителя сприяють формуванню в учнів потреби творити прекрасне власними руками, допомагають відновлювати національну культуру шляхом удосконалення своєї особистості.
        
Отже, фестиваль-місячник відкритих уроків у «Джерелі» - це своєрідний майданчик для демонстрації, обговорення найбільш важливих педагогічних здобутків та аналізу практичних питань у сфері освіти дітей з особливими потребами. Це можливість віднайти для себе нові ідеї, зарядитися натхненням від колег, перейняти кращий досвід та поділитися своїми освітніми знахідками та відкриттями.


Немає коментарів:

Дописати коментар