четвер, 19 квітня 2018 р.


Методична рада - освітній креатив «Джерела»

Артур Андерсен сказав: «Традиційна система освіти давно застаріла».  Педагогічний колектив «Джерела» повністю поділяє цю мудру думку.  На засіданні методичної ради, яка відбулася 18 квітня,  педагоги школи-інтернату ініціювали презентації інноваційних меседжів, щоб поділитися родзинками досвіду з колегами. Протягом усього засідання в освітянському колі панувала творча атмосфера та  вирували яскраві емоції. І все це задля того, щоб викристалізувати новітню концепцію навчання, виховання та   реабілітації дітей з особливими освітніми потребами.

Заступники директора з навчально-виховної роботи детально інформували присутніх про стратегію Нової української школи, яка має бути трансформована в свідомість педагогів та учнів освітнього закладу.  Доповідачі акцентували увагу на кардинальних змінах моделі кваліфікації педагога, ознайомили колег з плануванням та дизайном освітнього простору навчального закладу, продемонстрували формулу НУШ, яка розкриває концепцію нових освітніх стандартів навчання молодого покоління.

Як відомо, педагогічний колектив «Джерела» успішно впорався з науково-методичною проблемою, яку досліджував, вивчав протягом декількох років поспіль. Здоров’язбережувальний аспект став першою сходинкою та підґрунтям в опрацюванні нової науково-методичної проблеми «Організаційно-педагогічні умови модифікації корекційно-реабілітаційного простору спеціального освітнього закладу».

Директор та лікар «Джерела» ґрунтовно прокоментували траєкторію розвитку освітнього закладу у рамках вивчення  нової проблеми, рівень забезпечення освітнього процесу корекційними засобами навчання та реабілітаційним обладнанням спеціального закладу освіти.
  Сенситивний перебіг засідання методичної ради  також допоміг окреслити шляхи  опрацювання програми щодо проведення супервізії педагогічних компетенцій освітян «Джерела», адже в сучасних умовах учителю як ніколи необхідно вчитися по-новому, бути в постійному творчому пошуку.
  Таке творче зібрання педагогів формує нове бачення на освіту, новий світогляд освітянського загалу на нову життєву норму. А, як відомо, ця норма – старе Горацієво: «Зберегти рівновагу духу».
  Сподіваємось, урівноваженість духу, прагматичність, ініціативність будуть супутниками кожного педагога «Джерела» в період реформи освітянської галузі України.


Черга денна методичної ради №4
Рішення засідання методичної ради №4

Немає коментарів:

Дописати коментар