середу, 16 травня 2018 р.


85 річниця сузір’я безмовних зірок УТОГ(у) 
                    
                     У нас удосталь знань, уміння, хисту,
                     А наша сила – в нашім спільним «Я»
                     Хай квітне наше славне Товариство –
                     Гартована життям міцна сім’я.


Цей меседж про мужність. Про щоденний щогодинний багаторічний подвиг громадян України, позбавлених слуху.
Ми знаємо, що глухота не завадила художнику Франциску Гойя, композитору Людвігу ван Бетховену, вченому Костянтину Ціолковському досягти всесвітнього визнання.
Можливо, орієнтир на знаменитих людей, технічна революція, прискорили процес самоорганізації нечуючих людей. І ось уже 85 років існує УТОГ - українське товариство організації глухих Запорізької філії, очільником якої протягом останніх 10 років є Дюжев Віктор Юрійович. Товариство взяло на себе обов’язки по захисту прав людей з ураженою слуховою функцією.

Наразі ми святкуємо ювілей організації, такої маленької держави, яка пройшла славний шлях становлення, зростання, яка пише свою власну книгу життя.
Мабуть, 16 травня – день ювілейних урочистостей УТОГ(у), ляже на сторінки нашої пам’яті – адміністрації, педагогів та учнів школи-інтернату «ДЖЕРЕЛО», які з подарунками, гарним гумором та яскравими посмішками завітали до будинку культури УТОГ(у), щоб привітати наших друзів, добрих порадників та однодумців.
На святі не було гучної пишномовності та нав’язливих овацій, а була щирість, емоційність, довірливість. Учні «ДЖЕРЕЛА» з творчим неспокоєм, з глибинною любов’ю в душі демонстрували самодіяльні шедеври – танцювали, співали жестовою мовою, драматизували життєві сюжети. Це було свято гармонійного сплаву людей з вадами слуху, які з висоти 85-річного життєвого досвіду через енергію та енергетичність присутніх доносили до кожного власну гідність та патріотичну гордість за свою міні-державу, за славний УТОГ.

Немає коментарів:

Дописати коментар