четвер, 4 січня 2018 р.

Господарі духовного ужинку зібрались у «Джерелі».

                                        «Духовне залишається світлим і неповторним віками»
                                                                                                        (Т.Драйзер)               

  Пам’ятаєте біблійне: «Не хлібом єдиним…» До чого це ? А до того, що духовна пожива, іншими словами, духовний хліб, в такій же мірі потрібний людині, як і хліб матеріальний. Ось чому в кожному суспільстві і працюють митці  різних спрямувань – художники, літератори, вчителі – кожен у своїй царині, створюючи інколи, поряд з ординарними роботами геніальні твори, шедеври – хто в літературі, хто в науці, хто в освіті.
  Педагогічна спільнота «Джерела», яка 4-го січня акумулювалась за круглим столом під назвою «Гармонія душі» , відчула бадьорий дух, оптимістичний настрій, щиру людяність та здорові взаємини. А полум’яні монологи педагогів Крохмаль Н.Б.,Обухової Н.О., Коршунової Н.І.,Бондаренко Л.М,  яскраві діалоги з аудиторією Васильєвої Т.С.,Коваль Р.О., Конограй І.В.,Коленко К.С. допомогли кожному присутньому в
залі ще раз побачити світ, в якому він живе, у різноманітті ракурсів, якщо хочете, у різних вимірах - аби відчути, почути, розгледіти і пізнати його реальність, сутність і особливість, щоб визначитись: це схвалити і прийняти, бо воно несе красу і випромінює позитив, а це - відторгнути, бо воно потворне, а тому й неприйнятне.

  Таких відвертих зустрічей прагне кожна людська душа, щоб відкрити для себе щось нове, чого раніше не помічала, відчути насолоду від спілкування, отримати позитивний психологічний заряд.

  Тож нехай легке нашарування романтизму, коштовної духовності, тонкого ліризму, а інколи – світлої туги супроводжують всіх нас протягом життя.


Немає коментарів:

Дописати коментар