четвер, 16 березня 2017 р.

«Джерело» вітає ерудитів

«Labor omnia vicit improvus
(«Наполеглива праця перемагає все»)
Вергілій
16 березня 2017 року на базі Запорізької спеціальної загальноосвітньої школи – інтернату «Джерело» для учнів 12 класів відбувся перший етап Всеукраїнського конкурсу «Ерудит» спеціальних загальноосвітніх навчальних закладів для дітей глухих та зі зниженим слухом. Як відомо, засновниками даного конкурсу є Міністерство освіти і науки України та Центральне правління Українського Товариства глухих. Організаторами та координаторами шкільного конкурсу стали Департамент освіти і науки Запорізької  обласної державної адміністрації та Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти .
Конкурс проводився з метою гуманізації навчання, соціалізації та інтеграції у соціум учнів з порушеннями слухової функції, виявлення обдарованих дітей, заохочення учнів шкіл-інтернатів до успішного оволодіння загальною середньою освітою, стимулювання до здобуття вищої освіти.
Науковці кафедри реабілітаційної педагогіки та здорового способу життя ЗОІППО ЗОР відпрацювали навчально-методичне забезпечення конкурсних завдань з таких дисциплін: українська мова та література, математика, історія, географія, біологія, фізика.
Конкурс проходив у два етапи: тестування за вказаними дисциплінами та написання  переказу з виконанням творчих завдань.
Двоє учнів Запорізької школи-інтернату «Джерело» та один випускник Кам’янської школи-інтернату виконували тестові завдання та писали переказ з теми «Плекай свою мову!».
Відкрив конкурс  директор КЗ " ЗСЗШІ «Джерело» Нішенко Олександр Володимирович, який привітав шановних гостей – членів журі та побажав успіхів конкурсантам. До нього, з побажаннями щирої вдачі та успішних результатів, приєдналися: Самоєнко О.О., головний спеціаліст Департаменту освіти і науки Запорізької облдержадміністрації та голова Запорізького відділення Українського Товариства глухих Дюжев В.Ю. Після представлення складу  журі та виконання гімну УТОГ(у) конкурсанти почали виконувати завдання.
Тепла атмосфера конкурсу, затишний кабінет, привітність з боку господарів – все це сприяло вдалому виконанню учасниками конкурсних завдань.
І нарешті визначено переможців! За рішенням журі ними стали: Яртимик Давид (КЗ  "ЗСЗШІ «Джерело»),  Арбузова Інна (Кам’янська школа-інтернат).
Представники Департаменту освіти і науки ЗОДА та Запорізького відділення Українського Товариства глухих відмітили високий рівень підготовки та проведення конкурсу на базі КЗ " ЗСЗШІ «Джерело» ЗОР, подякували педагогам та особисто директорові школи-інтернату Нішенку Олександру Володимировичу.
Ми , в свою чергу,  вітаємо переможців конкурсу, головних кандидатів на участь  у Всеукраїнському конкурсі «Ерудит» у місті Києві. І хочемо зазначити, що такий захід є чудовою можливістю для самовираження особистості з обмеженими можливостями та гарним способом показати всьому суспільству, що діти з особливими потребами можуть досягти високих результатів, жити повноцінним життям, наповненим подіями, успіхами та звершеннями, здійснювати найзаповітніші мрії та бажання.

Немає коментарів:

Дописати коментар