понеділок, 5 жовтня 2020 р.

ВИКЛИКИ СЬОГОДЕННЯ ОБ'ЄДНАЛИ ОСВІТЯН "ДЖЕРЕЛА" 

   

       Колектив школи-інтернату наразі має намір  відповісти на актуальне питання: «Яким він бачить процес дистанційного навчання в нинішній ситуації та наскільки кожний із нас готовий до нього?» Тим паче, що освітній заклад має надзвичайно сучасне підгрунтя модернізованої системи освіти у форматі онлайн-навчання.


 Осінні тренінги з дистанційного навчання для педагогів «Джерела» наповнились новими акордами, на яких були розкриті як психологічні, так і методологічні засоби дистанційного навчання.  Тож, на нинішньому етапі освітяни школи-інтернату вбачають першочерговим завданням формування мотиваційної  основи  щодо отримання освіти у змішаній формі (очній та дистанційній).

      Тренінг, який відбувся напередодні, допоміг акцентувати  увагу педагогів на:

·        налаштуванні роботи вчителя;

·       налагодженні зворотнього зв’язку з учнями;

·       технологіях опрацювання різноманітних онлайн-інструментів;

·       потужних соціальних та інтерактивних видах роботи через презентації, проєкти, тести, квізи;

·       використанні на уроках програм для спілкування в реальному часі (Skуpe, WhatsApp, Zoom);

·       тьютерському супроводі під час опрацювання інноваційних модулів;

·       технологіях адміністрування процесу онлайн-навчання.

     

Отже, варто констатувати, що творча зустріч педагогів школи-інтернату  допомогла не тільки опанувати теоретичний аспект дистанційного навчання, а й  -  власноруч  «доторкнутися» до інструментів, програм , платформ онлайн-освіти. І головне – освітяни «Джерела» в черговий раз переконались, що інноваційні тренінги сприяють творчій активності педагога, асоціативності мислення, прагненню постійно вдосконалюватись. 

Немає коментарів:

Дописати коментар