понеділок, 2 квітня 2018 р.

У  «Джерелі» -  «кожен фініш -  це, по сутістарт»

29 березня актова зала школи-інтернату зібрала педагогів, батьків, поважних гостей, серед яких були наукові співробітники Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Нагодою для такого форуму стало узагальнення  практичних  здобутків, творчих надбань з науково-методичної проблеми
«Впровадження здоров’язберігаючих технологій в освітній процес навчального закладу», яку педагогічний колектив вивчав, досліджував, опробовував декілька років поспіль.
Атмосфера зібрання була настільки вражаючою, що хочеться розкрити таке грандіозне віче педагогічної спільноти у більшій повноті, перефразовуючи гуманістичний пафос поезії Тараса Шевченка:
«Ну щоб, здавалось, фестиваль -
Слова та звуки-більш нічого,
А серце б’ється , ожива , як їх почує!
Мабуть, від педагогів «Джерела» -
І звуки ті, і ті слова
Ідуть між люди…»




«Між люди» пролунав і алгоритм фестивалю, який одночасно здивував своєю неординарністю та зацікавив своєю раціональністю: перша частина – теоретична, яка була репрезентована у формі  інтелектуальної гри «Що? Де?
Коли?» ( до речі, зі справжніми атрибутами та класичними ведучими); друга - практична, яка захопила присутніх яскравим калейдоскопом майстер-класів   (пісочної анімації, гудзикотерапії, оздоровчого масажу тощо). Родзинкою фестивалю став заключний етап – еко-ярмарок смаколиків, виготовлених власноруч педагогами «Джерела». Між іншим , кошти, отримані від продаж, надійдуть  кардіохворим  дітям у рамках акції «Від серця -  до серця».






Креативна форма організації фестивалю дала змогу присутнім відчути легкість та доступність сприйняття класичних наукових досліджень педагогів з проблеми  здоров’язбереження, які, сподіваємось, стануть коштовним оздобленням  історії  школи-інтернату та надихнуть нащадків на здоровий спосіб життя та філософські роздуми.
Домінантною ознакою фестивалю було відчуття естетичної насолоди від дружнього спілкування , отримання позитивного психологічного заряду. Кожний відкрив для себе щось нове, чого раніше міг і не помітити, але, дякуючи творчому підходу до дійства в залі, на сцені , в кулуарах, підсумковий фестиваль з науково-методичної проблеми  школи – інтернату «Джерело» можна оцінити, якщо не найвищим, то високим гатунком.



Немає коментарів:

Дописати коментар