четвер, 15 березня 2018 р.

Інтелектуальні крила учнів з особливими освітніми потребами


Інтелектуальні крила учнів з особливими освітніми потребами

Кожна людина має крила ще з народження. Хтось із нас птах, хтось янгол, хтось метелик… Задуматись над тим , хто ж ти і ким би ти хотів бути, розпочавши нове життя, допомагають різноманітні конкурси, змагання, тренінги.
Відчути себе птахом у інтелектуальному змаганні змогли найкращі учні двох спеціальних загальноосвітніх навчальних закладів – Запорізької  та Кам’янської.
Конкурсанти демонстрували свої знання з української мови та літератури, математики, історії України та інших предметів. Особливе захоплення викликало написання  переказу «Соняшник» із  творчим завданням.
Учасники Конкурсу вчасно впоралися з роботою та з хвилюванням  чекали миті оголошення результатів. І ось ця хвилина настала!
Переможцями Конкурсу стали:
                           Божок Ілля ( Кам’янська школа-інтернат)
     І місце –
                           Пивоварчик Анастасія ( «Джерело»)

                            Глушко Дмитро  ( Кам’янська школа-інтернат)
      ІІ місце –
                           Філіна  Анастасія ( «Джерело»)
Зазвичай, такі Конкурси проводяться з метою виявлення обдарованих дітей, заохочення школярів з особливими потребами до здобуття вищої освіти.
Вони допомагають кожному учасникові розкрити своє життєве кредо, осягнути глибини знань, можливо, навіть стати трампліном на шляху до вибору професії та подальшого навчання. Хочеться вірити, що так воно і буде!

Варто зазначити, що надзвичайно цінним на Конкурсі було дружнє спілкування всіх учасників. Вони зовсім не почувалися суперниками, а, сподіваємося,  стануть справжніми друзями. Можливо, на все життя…


Немає коментарів:

Дописати коментар