пʼятницю, 22 січня 2016 р.

Засідання методради, 20 січня 2016р.

«Bis repetita plavent»
«Двічі повторене сподобається»
(Горацій)
Засідання МР школи-інтернату «Джерело», яке відбулося 20 січня, за своєю тематикою та алгоритмом - ординарне, а питання, які розглядались, повторювались на попередніх зустрічах. Але форма проведення засідання – «Методичний ринг»- сподобалась всім присутнім і залишала небайдужими навіть скептиків.

Ведуча методичного рингу, завуч з НВР Крохмаль Н.Б., спрямувала роботу таким чином , щоб усі  питання  були взаємопов’язані, а завдання -   актуальними та значущими. Одним із головних питань черги денної засідання стало відпрацювання алгоритму педагогічної ради «Стан корекційно-розвивальної, лікувально-профілактичної роботи та реабілітаційного процесу з дітьми з особливими потребами».
Також було підкреслено, що для педагогів НЗ інноваційність практики стала атрибутом часу, посилилась тенденція першочерговості функціональних змін для потреб практики. Аналіз діяльності спонукав вчителів школи-інтернату до створення електронної джерельної бази навчально-методичних матеріалів НЗ, що сприятиме підвищенню ефективності  навчання та виховання дітей з особливими потребами .
Поєднання поглядів, які були висловлені членами МР, дає підставу стверджувати, що такі зустрічі є фундаментом та дорожньою картою розвитку концепції соціодинаміки корекційно-реабілітаційної діяльності школи-інтернату «Джерело».

Немає коментарів:

Дописати коментар